verloskundigen echopraktijk vida anticonceptie

Indien er een mogelijkheid bestaat dat je risico hebt gelopen op een geslachtsziekte of heb je afwijkende afscheiding (andere kleur/geur), dan adviseren we een SOA-test.

We kunnen de SOA-test voorafgaande aan het plaatsen van de spiraal voor je afnemen. Je mag de test ook thuis zelf doen. De benodigdheden voor deze test kun je ophalen op de praktijk locatie in Reigersbos. In tegenstelling tot vele ‘thuis-testen’ is deze test betrouwbaar.

De uitslag duurt 5 werkdagen. De uitslag komt binnen via de verloskundige praktijk en we bellen je indien de uitslag afwijkend is. De kosten hiervoor zijn tussen de 35-40 euro en worden afhankelijk van je verzekering/eigen risico vergoed. Je krijgt een factuur van het laboratorium toegestuurd.

Alle vrouwen onder de 25 jaar kunnen via de GGD een gratis soa-test laten afnemen. Via de website van de GGD (http://www.ggd.amsterdam.nl/infectieziekten/soa-hiv-sense/) kun je hier een afspraak voor maken. Indien je ouder bent dan 25 jaar test je via de thuis-test.

 

OmschrijvingKosten
Zwangerschapstest € 3,00
SOA-test€ 35,00 – 40,00
Meer informatie:

http://www.ggd.amsterdam.nl/infectieziekten/soa-hiv-sense/

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!