Gratis bevallingscursus, zwangerschapsgym of workshop

Wist je dat er voor alle inwoners van Amsterdam gratis zwangerschapscursussen en workshops worden gegeven? Dit wordt allemaal georganiseerd door Rondom de Geboorte, een initiatief van Jeugdgezondheidszorg. De cursussen die worden aangeboden zijn voor aanstaande ouders en na de geboorte voor pas bevallen ouders.

Sommige cursussen of workshops worden momenteel online aangeboden, maar andere ook weer op locatie. Dit is natuurlijk een leuke kans om in contact te komen met andere aanstaande of om nieuwe moeders en vaders te leren kennen.

Zo is er de Gezond en Fit Zwanger cursus die uit 2 voorlichtingsbijeenkomsten bestaat, wekelijkse beweeglessen en een zwangerschapscursus.

Tevens is er de mogelijkheid om een snelcursus van 4 weken te volgen, als je bijvoorbeeld zwanger bent van je tweede kindje of weinig tijd hebt. Ook goed is de cursus zwangerschapsgym en de Blijf in Beweging cursussen die voor en na de bevalling kunnen worden gevolgd.

Meer informatie over de verschillende cursussen vind je op de website van Rondom de Geboorte.

Workshops voor mama en baby

Je kunt ook workshops tegen een kleine vergoeding of een minimale bijdrage als je een stadspas hebt, volgen als je bijvoorbeeld wilt leren hoe je een ontroostbare baby kalmeert.

Op locatie in o.a. Reigersbos kun je een gratis workshop volgen als je nog zwanger bent en wilt leren om contact te maken met de baby.

Meer informatie over de verschillende workshops of aanmelden doe je hier.

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!