“Verloskundigen Vida” is een maatschap die bestaat uit 5 maten. Onze praktijk heeft inmiddels een bijna 20 jarige geschiedenis in Amsterdam Zuidoost! Eerst als “Verloskundigen Amsterdam Zuidoost” en later als “Cigueña”.

Van 1995 tot 2000 was de praktijk een tweevrouwspraktijk in Venserpolder, Reigersbos en Nellestein. In 2002 werd het gebied uitgebreid met Abcoude, toen de verloskundige daar met pensioen ging. Er waren toen ook meer verloskundigen nodig en in de periode van 2002 tot 2011 kwamen Marike, Caroline, Remke, Maria, Helene en Maylis er bij en kreeg de praktijk de naam Cigueña. Inmiddels heeft Helene Nederland voor Noorwegen ingeruild, en zijn ook Roos, Melissa, Leanne, Daphne, Thessa en Anne toegevoegd aan de teams.

In 2009 zijn we verhuisd naar het nieuwe Gezondheidscentrum in Reigersbos en sindsdien maken we deel uit van het Ouder en Kind Centrum (OKC). We hebben toen van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze naam te veranderen in “Verloskundigen Vida”.

In 2007 hebben we onze praktijk uitgebreid met een echopraktijk. We kunnen onze clienten alle in de zwangerschap geïndiceerde echo’s aanbieden.

De afgelopen jaren hebben wij samen kunnen werken aan het formuleren en uitvoeren van onze visie: “Persoonlijke en verloskundige begeleiding in het proces van zwangerschap naar ouderschap”. Uit de cliënten-enquete blijkt dat onze zorg inderdaad als persoonlijk en compleet wordt ervaren.