De termijnecho, de combinatietest en de 20 weken echo (SEO) worden gemaakt in onze praktijk in Reigersbos of in Diemen, door een verloskundige-echoscopist van Vida.

In bepaalde situaties is het mogelijk om een vroege echo te laten plaatsvinden. Deze echo is beschikbaar voor zwangeren met een medische geschiedenis of in het geval van bloedverlies in de eerste weken van een zwangerschap. Overleg met je [...]
Lees meer

Bij de termijnecho wordt heel precies bepaald hoelang je zwanger bent.
Lees meer

Vanaf 1 september 2021 krijgen zwangeren een echo aangeboden rond de 13e week van de zwangerschap. Dit aanbod komt naast de al bestaande 20 weken echo om lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind op te sporen. Beide echo’s zijn [...]
Lees meer

De 20 weken echo of SEO is een medische echo en duurt ongeveer 45 min. We verzoeken je geen kinderen onder de 4 jaar mee te nemen.
Lees meer

De termijnecho en de 20 wekenecho worden standaard aan iedereen aangeboden. Soms willen we op een later moment in de zwangerschap nogmaals een echo maken.
Lees meer

In dit hoofdstuk vind je uitleg over testen om meer te weten te komen over de kans dat je zwanger bent van een kind met Down syndroom, trisomie 21, en tegenwoordig ook over de kans op een kind met trisomie 13 of 18.
Lees meer

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!