verloskundigen echopraktijk vida termijnecho

De termijnecho, de combinatietest en de 20-wekenecho (SEO) worden gemaakt op onze praktijk in Reigersbos, Diemen en sinds kort ook in Ganzenhoef, door een verloskundige-echoscopist van Vida. Het gaat om medische echo’s. In Diemen worden ook pretecho’s gemaakt.

Bij de termijnecho is het belangrijk dat je een volle blaas hebt. Drink een half uur voor de echo een paar glazen water.

De beste termijn voor de termijnecho is rond de 11 weken zwangerschap gemaakt, dit is de optimale termijn om de zwangerschapsduur te bepalen.

De 20 weken echo is een medische echo en duurt ongeveer 45 min, deze wordt bij voorkeur tussen de 19 en 20 weken gemaakt. We verzoeken je geen kinderen onder de 4 jaar mee te nemen.

Drie tot vier dagen per week zijn Marike Nijman, Remke Grootenhuis, Maylis Sanjuan en Natasha Polgar aanwezig om echo’s te maken.

Een afspraak voor een echo kun je maken tijdens de controle bij je verloskundige. Je kunt ook een afspraak maken door te bellen met de assistente op tel. 020 6977016 op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9.00 en 11.30 uur.