verloskundigen echopraktijk-vida zwangerschapscursus

Zwangerschapscursussen zijn er in verschillende soorten en maten. Met of zonder partner, individueel of in een groep.

Het hoofddoel van een zwangerschapscursus is je voor te bereiden op de bevalling. Dit kan door oefeningen te doen en informatie te ontvangen. Een cursus kan ook helpen om je beter te voelen , zowel lichamelijk als geestelijk. Dit helpt je in je zwangerschap, tijdens de bevalling en de periode daarna. Daarnaast is er ook gelegenheid om met andere zwangeren ervaringen uit te wisselen over de zwangerschap. Het komt dan ook regelmatig voor dat er tussen de cursisten leuk contact ontstaat wat na de bevalling nog wordt voortgezet.

Als je al een keer bevallen bent, kan het ook nuttig zijn om een cursus te doen. Deze kan bijdragen aan een moment van rust voor jezelf en zorgen dat je een extra moment in je drukke leven hebt waarin je even stil kan staan bij de zwangerschap.

Afhankelijk van je interesse, is er altijd een cursus te vinden die bij je past. Voorbeelden van een zwangerschapscursus zijn; Yoga, Mensendieck, Samen bevallen, Haptonomie en Hypnotherapie. Ook voor tienermoeders en vrouwen die de Nederlandse taal niet vaardig zijn, zijn er speciale cursussen.

Vraag je verloskundige naar het aanbod en raadpleeg ook internet om je te oriënteren.

Zwangerschapscursussen worden vaak niet door de verzekeraars vergoed, soms voor een deel als je aanvullend verzekerd bent. Kijk daarvoor je eigen verzekeringspolis na. Gelukkig is er in Amsterdam ook een aanbod van gratis cursussen. De zwangerschapscursus van de SAG (Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra, voorheen Amsterdam Thuiszorg) wordt in het GHC Reigersbos en in Holendrecht gegeven. Voor informatie en aanmelden zie rondomdegeboorte.nl

Naast zwangerschapscursussen zijn er ook cursussen voor ná de geboorte, om je conditie, spierkracht en lenigheid weer terug te krijgen en om informatie te krijgen over het moederschap. Tot slot zijn er ook ouderschapscursussen waar je samen met je partner naar toe kunt gaan of cursus babymassage.

Zie voor een groot en gratis aanbod rondomdegeboorte.nl

Momenteel worden er ivm Corona veel cursussen online aangeboden, bijvoorbeeld:

Mom en co

Mind in geboorte

Samen Bevallen

Bevalwijzer

Spinning Babies

Baby op komst

Andere interessante websites voor cursus zijn:

Haptonomie:
jannybrienen.nl

Zwangerschapsgym/Mensendieck:
caritasalome.nl
rondomdegeboorte.nl  (gratis)
 samenbevallen.nl
zuwezorg.nl (Abcoude)

Mirjam Vos

Yoga:
yogadiemen.nl 
yoga-amsterdam.com
amstelveenyogapraktijk
Yogapraktijk Shruti Amstelveen
Ayurveda for mother and baby Amstelveen

Kitty Steenvoort privé sessie voorbeiding op de bevalling

Babymassage:
 zuwezorg.nl (Abcoude)

Ook zijn er verschillende apps op de markt:

How about mom

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!