Hier vind je de laatste nieuwtjes over de praktijk, ons team en andere zaken.

Afscheidsuitje Roos

Na meer dan 10 jaar een echte Vida vroedvrouw, is Roos de Boer een nieuwe uitdaging aangegaan als klinisch verloskundige in het OLVG West. Als eerstelijns verloskundige heeft ze meer dan 143 thuis baringen gedaan en nog veel meer babies op de wereld geholpen. Wij hebben een onvergetelijk afscheidsuitje met het team gehad en kijken samen met Roos terug op mooie en bijzondere periode bij Vida.

Dank Roos, voor je ongelooflijke inzet, kunde en harde werken afgelopen 10 jaar. We gaan je missen maar gelukkig zullen we jou vaak genoeg tegenkomen, tot in de verloskamers!

Cycle for Plan Malawi

Het is zo ver: Cycle for Plan Malawi gaat van start! Vanaf morgen zullen onze avonturiers 500km dwars door Malawi fietsen. Onderweg bezoeken ze onze projecten en zien ze met eigen ogen hoe zij met hun deelname meisjes en jongens in Malawi helpen aan een betere toekomst.

Vida heeft hier een klein steentje aan bijgedragen en Sanna van Meijer- van Asperen gesponsord voor dit fantastische goede doel!

Wil je kijken hoe het met Sanna gaat? Like onze Cycle for Plan Facebook waar wij iedere dag nieuws plaatsen.

Vacature Kraamverpleegkundige bij Vida

Ben jij een kei met kersverse moeders?

Houd je van zelfstandig werken binnen een ervaren team? Kun jij je goed inleven in de unieke achtergrond van elk mens maar ben je wel scherp in het signaleren van pathologie? Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen én vind je het fijn om je mooie vak doordeweeks en overdag uit te voeren? Dan is deze innoverende functie bij Verloskundigen Vida een ideale stap! Word de kraamverpleegkundige van Verloskundigen Vida.

Wat ga je doen?

 • Samen met een collega verpleegkundige verzorg je 5 dagen per week postnatale huisbezoeken in de 1e 10 dagen post partum
 • Planning voer je zelfstandig en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel uit
 • Je geeft adviezen en stelt beleid op rondom (borst-) voeding
 • Je verzorgt de psychosociale en medische nazorg in het kraambed, denk aan controle neonaat en moeder (o.a. bloeddruk, hechtingen, bevalling nabespreken)
 • Je bent een klankbord voor de kraamzorg die in het gezin werkt
 • Je overlegt dagelijks en laagdrempelig met je verloskundige collega’s

Wat breng je mee?

 • Verpleegkundige met geldige BIG-registratie; bij voorkeur een verpleegkundige met Obstetrie en gynaecologie ervaring/ specialisatie of jeugd gezondheidszorg verpleegkundige.
 • Aanvullende opleiding als lactatiekundige of de ambitie om deze te volgen is een pré
 • Werkervaring van minimaal 2 jaar
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Een brede interesse in verschillende culturen
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Een flexibele houding naar veranderen, samen leren en zorg verbeteren
 • Goede Engelse taalvaardigheid, een rijbewijs & kunnen werken in een digitale werkomgeving

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende, zelfstandige en verantwoordelijke functie bij een professionele – en misschien wel leukste – verloskundigenpraktijk in een geweldig werkgebied: Amsterdam Zuidoost en omstreken.
 • Gebruik van een mooie Vida E-bike waarmee je door heel Zuidoost en Diemen je visites kunt rijden.
 • Een ruime inwerkperiode waarin je wordt gekoppeld aan de verloskundige die de kraamvisites loopt zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt gaan.
 • Dienstverband 20 u per week, met je collega te verdelen tussen maandag t/m vrijdag, start september 2019.
 • Salarisindicatie €1550,- bruto op basis van 20 uur, conform CAO VV&T 2019.

Enthousiast?  Heb je nog vragen?
Mail je motivatie en CV dan vóór 01 juni 2019 naar s.pronk@verloskundigenvida.nl

Vermeld in de onderwerp regel je naam en verpleegkundige

Sollicitatiegesprekken zullen gepland worden in week 25 en 26

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Sanne Pronk, praktijkmanager van Vida, Tel: 020-6977016 Email: s.pronk@verloskundigenvida.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs

 

 

Leanne is bevallen van dochter Lidy!

Op 3 maart is Leanne bevallen van een dochter Lidy! Ze is thuis in bad geboren en Caroline was erbij. Ze weegt 3900 gram en alles gaat goed!

Bekendmaking winnaars van de Nieuwjaarsloterij

In december 2018 hebben wij alle relaties een kaartje gestuurd om iedereen een gezond en kansrijk nieuwjaar te wensen. In het kaartje zat ook een lootje verstopt met een uniek nummer.

Kijk snel hieronder of jouw lotnummer in de prijzen is gevallen!

Nummer 319  Een heerlijk Surinaams diner voor 2 pers. bij de Smeltkroes in A’dam Zuidoost

Nummer 349  Een ontspanningsmassage bij acupuncturist Renee Baas, Bijlmerdreef

Nummer 385 Een bierpakket van Kleiburg

Ben jij de gelukkige winnaar van de ‘Vida loterij’?

Stuur een mailtje naar info@verloskundigenvida.nl en kom met je lotnummer naar onze praktijk in Reigersbos om je prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

Check je zorgverzekering voor januari 2019

Aan het einde van ieder jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekering, je dient uiterlijk 31 december op te zeggen. Vooral als je net zwanger bent of zwanger wil worden loont het om te vergelijken welke zorgverzekeraar je het beste kunt nemen. Op de site van de Consumentenbond  en op de site van De verloskundige.nl staat wat er wordt vergoed en waar je eventueel een aanvullende verzekering voor zou kunnen nemen.

Kijk o.a. naar de vergoeding voor de eigen bijdrage voor kraamzorg, prenatale screening, fysiotherapie en anticonceptie. Er geldt ook een eigen bijdrage voor als je in het ziekenhuis wil bevallen, de zogenoemde poliklinische bevalling. Kijk ook hoe hoog je eigen risico is.

Alle verloskundige zorg, thuisbevallen en met een medische indicatie in het ziekenhuis bevallen zit in het basispakket en wordt dus altijd vergoed.

Je spiraaltje laten plaatsen bij je eigen verloskundige wordt door vrijwel alle verzekeraars vergoed, behalve door DWS, Stad Holland, OWM en ASR.

Roos bevallen van dochter Milou

Roos is weer terug van weg geweest, ze is op 17-08-2018 bevallen van een prachtige dochter genaamd Milou.

Ook onze eigen medewerkers worden zwanger! Van 1 juli t/m 1 november 2018 is Roos met zwangerschapsverlof. Roos wordt vervangen door Elsemieke Malestein, voor vele al een bekend gezicht bij Vida. Door wat wissels binnen het team, kan het wel eens zo zijn dat je tijdens de kraamvisites een keer een verloskundigen van het andere team ontmoet.

Kinkhoestvaccinatie zwangere vrouwen

De kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen is vaak in het nieuws geweest de afgelopen tijd. Wij krijgen op spreekuur regelmatig vragen over deze vaccinatie. De gezondheidsraad adviseert deze vaccinatie standaard toe te dienen bij zwangere vrouwen. Het Ministerie van Volksgezondheid buigt zich over dit advies en zal in de zomer van 2018 een besluit nemen. Tot die tijd wordt de vaccinatie nog niet standaard aangeboden.

Het is wel mogelijk de vaccinatie nu al via de huisarts toegediend te krijgen. Om een goede persoonlijke overweging te maken adviseren wij deze websites te bezoeken voor verdere informatie hierover.

https://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/vaccinaties_op_maat/Kinkhoestvaccinatie_voor_zwangere_vrouwen

https://dekritischeverloskundige.wordpress.com/

Pretecho? Nu ook op woensdagavond!

Wil je gelijk vanuit je werk of in de avonduurtjes een pretecho laten maken? Dat kan!

Vanaf april kun je nu ook op woensdagavond een afspraak voor een pretecho maken op onze locatie in Diemen.

Ga voor het maken van een afspraak naar onze website en plan je afspraak zelf in op de beschikbare gewenste dag/avond/tijd. Je ontvangt automatisch een afspraakbevestiging.

Tot woensdagavond in Diemen!

 

Nu ook cadeaubon voor een pretecho te koop!

Wil je iemand verrassen in je omgeving die zwanger is? Kun je niet wachten als Opa of Oma om te weten of je een kleinzoon- of dochter krijgt? Of wil je met al je vriendinnen een onvergetelijk gezamenlijk cadeau geven tijdens de babyshower?

Geef dan een cadeaubon voor een pretecho!

Koop nu makkelijk en snel een cadeaubon voor een pretecho via onze website. Kies het gewenste bedrag en betaal gemakkelijk via Ideal. Je ontvangt direct per email je cadeaubon. Ook kun je nog een persoonlijke tekst toevoegen, voor of nadat je hem uitprint. Wanneer de gelukkige zwangere de cadeaubon wil gebruiken hoeft zij alleen maar bij het maken van een afspraak de kortingscode toe te passen voor het afronden van de betaling.

Wist je dat je met een pretecho gezellig je familie en vriendinnen mag meenemen? Zo kun je als gulle gever lekker meegenieten van je eigen gegeven cadeau!