Hier vind je de laatste nieuwtjes over de praktijk, ons team en andere zaken.

Leanne is bevallen van dochter Lidy!

Op 3 maart is Leanne bevallen van een dochter Lidy! Ze is thuis in bad geboren en Caroline was erbij. Ze weegt 3900 gram en alles gaat goed!

Bekendmaking winnaars van de Nieuwjaarsloterij

In december 2018 hebben wij alle relaties een kaartje gestuurd om iedereen een gezond en kansrijk nieuwjaar te wensen. In het kaartje zat ook een lootje verstopt met een uniek nummer.

Kijk snel hieronder of jouw lotnummer in de prijzen is gevallen!

Nummer 319  Een heerlijk Surinaams diner voor 2 pers. bij de Smeltkroes in A’dam Zuidoost

Nummer 349  Een ontspanningsmassage bij acupuncturist Renee Baas, Bijlmerdreef

Nummer 385 Een bierpakket van Kleiburg

Ben jij de gelukkige winnaar van de ‘Vida loterij’?

Stuur een mailtje naar info@verloskundigenvida.nl en kom met je lotnummer naar onze praktijk in Reigersbos om je prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

Check je zorgverzekering voor januari 2019

Aan het einde van ieder jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekering, je dient uiterlijk 31 december op te zeggen. Vooral als je net zwanger bent of zwanger wil worden loont het om te vergelijken welke zorgverzekeraar je het beste kunt nemen. Op de site van de Consumentenbond  en op de site van De verloskundige.nl staat wat er wordt vergoed en waar je eventueel een aanvullende verzekering voor zou kunnen nemen.

Kijk o.a. naar de vergoeding voor de eigen bijdrage voor kraamzorg, prenatale screening, fysiotherapie en anticonceptie. Er geldt ook een eigen bijdrage voor als je in het ziekenhuis wil bevallen, de zogenoemde poliklinische bevalling. Kijk ook hoe hoog je eigen risico is.

Alle verloskundige zorg, thuisbevallen en met een medische indicatie in het ziekenhuis bevallen zit in het basispakket en wordt dus altijd vergoed.

Je spiraaltje laten plaatsen bij je eigen verloskundige wordt door vrijwel alle verzekeraars vergoed, behalve door DWS, Stad Holland, OWM en ASR.

Roos bevallen van dochter Milou

Roos is weer terug van weg geweest, ze is op 17-08-2018 bevallen van een prachtige dochter genaamd Milou.

Ook onze eigen medewerkers worden zwanger! Van 1 juli t/m 1 november 2018 is Roos met zwangerschapsverlof. Roos wordt vervangen door Elsemieke Malestein, voor vele al een bekend gezicht bij Vida. Door wat wissels binnen het team, kan het wel eens zo zijn dat je tijdens de kraamvisites een keer een verloskundigen van het andere team ontmoet.

Kinkhoestvaccinatie zwangere vrouwen

De kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen is vaak in het nieuws geweest de afgelopen tijd. Wij krijgen op spreekuur regelmatig vragen over deze vaccinatie. De gezondheidsraad adviseert deze vaccinatie standaard toe te dienen bij zwangere vrouwen. Het Ministerie van Volksgezondheid buigt zich over dit advies en zal in de zomer van 2018 een besluit nemen. Tot die tijd wordt de vaccinatie nog niet standaard aangeboden.

Het is wel mogelijk de vaccinatie nu al via de huisarts toegediend te krijgen. Om een goede persoonlijke overweging te maken adviseren wij deze websites te bezoeken voor verdere informatie hierover.

https://www.rivm.nl/Onderwerpen/V/vaccinaties_op_maat/Kinkhoestvaccinatie_voor_zwangere_vrouwen

https://dekritischeverloskundige.wordpress.com/

Pretecho? Nu ook op woensdagavond!

Wil je gelijk vanuit je werk of in de avonduurtjes een pretecho laten maken? Dat kan!

Vanaf april kun je nu ook op woensdagavond een afspraak voor een pretecho maken op onze locatie in Diemen.

Ga voor het maken van een afspraak naar onze website en plan je afspraak zelf in op de beschikbare gewenste dag/avond/tijd. Je ontvangt automatisch een afspraakbevestiging.

Tot woensdagavond in Diemen!

 

Nu ook cadeaubon voor een pretecho te koop!

Wil je iemand verrassen in je omgeving die zwanger is? Kun je niet wachten als Opa of Oma om te weten of je een kleinzoon- of dochter krijgt? Of wil je met al je vriendinnen een onvergetelijk gezamenlijk cadeau geven tijdens de babyshower?

Geef dan een cadeaubon voor een pretecho!

Koop nu makkelijk en snel een cadeaubon voor een pretecho via onze website. Kies het gewenste bedrag en betaal gemakkelijk via Ideal. Je ontvangt direct per email je cadeaubon. Ook kun je nog een persoonlijke tekst toevoegen, voor of nadat je hem uitprint. Wanneer de gelukkige zwangere de cadeaubon wil gebruiken hoeft zij alleen maar bij het maken van een afspraak de kortingscode toe te passen voor het afronden van de betaling.

Wist je dat je met een pretecho gezellig je familie en vriendinnen mag meenemen? Zo kun je als gulle gever lekker meegenieten van je eigen gegeven cadeau!

Spreekuurlocatie Venserpolder verhuisd!

Eindelijk is de nieuwbouw van Gezondheidscentrum Venserpolder klaar! Dit prachtige gezondheidscentrum is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer (metrostation Venserpolder, Strandvliet en Duivendrecht) en ligt nabij Holland Park.

Kaart van Drostenburg 5, 1102 Amsterdam-Zuidoost

Per 17 juli 2017 zitten we wisselend op de woensdag en donderdag in het nieuwe gebouw aan de Drostenburg 5A.

 

Melissa is bevallen!

Op 14 juli is Melissa bevallen van een gezonde zoon: Hayden. Na een keizersnede bij oudste zoon Daley is Hayden via de natuurlijke weg geboren, en Roos was erbij. Hij woog 3340 gram en alles gaat goed!

Leanne is bevallen!

Op 27 mei is Leanne bevallen van een zoon Ben! Hij is thuis in bad geboren en Marike en Remke waren er bij. Hij woog 3640 gram en alles gaat goed!