Hier vind je de laatste nieuwtjes over de praktijk, ons team en andere zaken.

Het is bijna zo ver, Team 3 opent haar deuren in Vinkeveen!

Op 3 januari bijt Caroline het spits af met de eerste zwangerschapscontroles. Elke vrijdagmiddag houden zij spreekuur in Medisch Centrum Vinkeveen. Adres: Tuinderslaantje 3.

Tot gauw, bij Team 3- groen

Leanne en Caroline

Kraamverpleegkundigen versterken ons team

Maria en Elsa zijn bij ons werkzaam als kraamverpleegkundige. Wanneer je bevallen bent, komen zij regelmatig bij je langs om te kijken hoe het met jou en je kindje gaat.

Doordat Maria en Elsa bij drukte langs gaan bij de ouders & de pasgeboren kindjes hebben de dienstdoende verloskundigen meer tijd & aandacht wanneer er iemand gaat bevallen. Ideaal! Zo krijgen kraamvrouwen en barende vrouwen alle tijd die ze nodig hebben.

Even voorstellen:

Maria van Starkenburg

Ik heb een aantal jaar als specialistisch verpleegkundige op de verloskamers van het OLVG Oost gewerkt. Daarna heb ik als jeugdverpleegkundige gewerkt bij het ouder en Kind team Amsterdam. Ik ben momenteel bezig met de opleiding tot lactatiekundige en vind het een fantastische uitdaging om het Vida team te versterken en de kraamvisites uit te voeren. Ik ben gek op fietsen, je zult mij vaak op de Vida Ebike zien aankomen. Ook goed voor het milieu!

Elsa Glas 

Na een aantal jaar met heel veel plezier als kraamverzorgster te hebben gewerkt in deze regio, ben ik de opleiding tot verpleegkundige gaan volgen. Nadat ik een tijd in het ziekenhuis als verpleegkundige hebt gewerkt, kwam deze super mooie functie bij voorbij en mag ik nu het team van Vida gaan versterken. Heel leuk om weer in de geboortezorg aan de slag te gaan. Tot in het kraambed!

 

Zonnepanelen Zwembad Abcoude/Het Sporthuis Abcoude

Het is geweldig dat Abcoude een Sporthuis mét zwembad krijgt. Wij dragen graag bij aan deze maatschappelijke en sportieve voorziening voor jong, oud en onze zwangeren. Daarom zijn wij Energizer van Het Sporthuis Abcoude! We hebben een zonnepaneel geadopteerd en helpen Het Sporthuis Abcoude zo zelfvoorzienend in energie te zijn.

Afscheidsuitje Roos

Na meer dan 10 jaar een echte Vida vroedvrouw, is Roos de Boer een nieuwe uitdaging aangegaan als klinisch verloskundige in het OLVG West. Als eerstelijns verloskundige heeft ze meer dan 143 thuis baringen gedaan en nog veel meer babies op de wereld geholpen. Wij hebben een onvergetelijk afscheidsuitje met het team gehad en kijken samen met Roos terug op mooie en bijzondere periode bij Vida.

Dank Roos, voor je ongelooflijke inzet, kunde en harde werken afgelopen 10 jaar. We gaan je missen maar gelukkig zullen we jou vaak genoeg tegenkomen, tot in de verloskamers!

Cycle for Plan Malawi

Het is zo ver: Cycle for Plan Malawi gaat van start! Vanaf morgen zullen onze avonturiers 500km dwars door Malawi fietsen. Onderweg bezoeken ze onze projecten en zien ze met eigen ogen hoe zij met hun deelname meisjes en jongens in Malawi helpen aan een betere toekomst.

Vida heeft hier een klein steentje aan bijgedragen en Sanna van Meijer- van Asperen gesponsord voor dit fantastische goede doel!

Wil je kijken hoe het met Sanna gaat? Like onze Cycle for Plan Facebook waar wij iedere dag nieuws plaatsen.

Vacature Kraamverpleegkundige bij Vida

Ben jij een kei met kersverse moeders?

Houd je van zelfstandig werken binnen een ervaren team? Kun jij je goed inleven in de unieke achtergrond van elk mens maar ben je wel scherp in het signaleren van pathologie? Wil jij jezelf graag verder ontwikkelen én vind je het fijn om je mooie vak doordeweeks en overdag uit te voeren? Dan is deze innoverende functie bij Verloskundigen Vida een ideale stap! Word de kraamverpleegkundige van Verloskundigen Vida.

Wat ga je doen?

 • Samen met een collega verpleegkundige verzorg je 5 dagen per week postnatale huisbezoeken in de 1e 10 dagen post partum
 • Planning voer je zelfstandig en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel uit
 • Je geeft adviezen en stelt beleid op rondom (borst-) voeding
 • Je verzorgt de psychosociale en medische nazorg in het kraambed, denk aan controle neonaat en moeder (o.a. bloeddruk, hechtingen, bevalling nabespreken)
 • Je bent een klankbord voor de kraamzorg die in het gezin werkt
 • Je overlegt dagelijks en laagdrempelig met je verloskundige collega’s

Wat breng je mee?

 • Verpleegkundige met geldige BIG-registratie; bij voorkeur een verpleegkundige met Obstetrie en gynaecologie ervaring/ specialisatie of jeugd gezondheidszorg verpleegkundige.
 • Aanvullende opleiding als lactatiekundige of de ambitie om deze te volgen is een pré
 • Werkervaring van minimaal 2 jaar
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Een brede interesse in verschillende culturen
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Een flexibele houding naar veranderen, samen leren en zorg verbeteren
 • Goede Engelse taalvaardigheid, een rijbewijs & kunnen werken in een digitale werkomgeving

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende, zelfstandige en verantwoordelijke functie bij een professionele – en misschien wel leukste – verloskundigenpraktijk in een geweldig werkgebied: Amsterdam Zuidoost en omstreken.
 • Gebruik van een mooie Vida E-bike waarmee je door heel Zuidoost en Diemen je visites kunt rijden.
 • Een ruime inwerkperiode waarin je wordt gekoppeld aan de verloskundige die de kraamvisites loopt zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt gaan.
 • Dienstverband 20 u per week, met je collega te verdelen tussen maandag t/m vrijdag, start september 2019.
 • Salarisindicatie €1550,- bruto op basis van 20 uur, conform CAO VV&T 2019.

Enthousiast?  Heb je nog vragen?
Mail je motivatie en CV dan vóór 01 juni 2019 naar s.pronk@verloskundigenvida.nl

Vermeld in de onderwerp regel je naam en verpleegkundige

Sollicitatiegesprekken zullen gepland worden in week 25 en 26

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Sanne Pronk, praktijkmanager van Vida, Tel: 020-6977016 Email: s.pronk@verloskundigenvida.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs

 

 

Leanne is bevallen van dochter Lidy!

Op 3 maart is Leanne bevallen van een dochter Lidy! Ze is thuis in bad geboren en Caroline was erbij. Ze weegt 3900 gram en alles gaat goed!

Bekendmaking winnaars van de Nieuwjaarsloterij

In december 2018 hebben wij alle relaties een kaartje gestuurd om iedereen een gezond en kansrijk nieuwjaar te wensen. In het kaartje zat ook een lootje verstopt met een uniek nummer.

Kijk snel hieronder of jouw lotnummer in de prijzen is gevallen!

Nummer 319  Een heerlijk Surinaams diner voor 2 pers. bij de Smeltkroes in A’dam Zuidoost

Nummer 349  Een ontspanningsmassage bij acupuncturist Renee Baas, Bijlmerdreef

Nummer 385 Een bierpakket van Kleiburg

Ben jij de gelukkige winnaar van de ‘Vida loterij’?

Stuur een mailtje naar info@verloskundigenvida.nl en kom met je lotnummer naar onze praktijk in Reigersbos om je prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

Check je zorgverzekering voor januari 2019

Aan het einde van ieder jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekering, je dient uiterlijk 31 december op te zeggen. Vooral als je net zwanger bent of zwanger wil worden loont het om te vergelijken welke zorgverzekeraar je het beste kunt nemen. Op de site van de Consumentenbond  en op de site van De verloskundige.nl staat wat er wordt vergoed en waar je eventueel een aanvullende verzekering voor zou kunnen nemen.

Kijk o.a. naar de vergoeding voor de eigen bijdrage voor kraamzorg, prenatale screening, fysiotherapie en anticonceptie. Er geldt ook een eigen bijdrage voor als je in het ziekenhuis wil bevallen, de zogenoemde poliklinische bevalling. Kijk ook hoe hoog je eigen risico is.

Alle verloskundige zorg, thuisbevallen en met een medische indicatie in het ziekenhuis bevallen zit in het basispakket en wordt dus altijd vergoed.

Je spiraaltje laten plaatsen bij je eigen verloskundige wordt door vrijwel alle verzekeraars vergoed, behalve door DWS, Stad Holland, OWM en ASR.

Roos bevallen van dochter Milou

Roos is weer terug van weg geweest, ze is op 17-08-2018 bevallen van een prachtige dochter genaamd Milou.

Ook onze eigen medewerkers worden zwanger! Van 1 juli t/m 1 november 2018 is Roos met zwangerschapsverlof. Roos wordt vervangen door Elsemieke Malestein, voor vele al een bekend gezicht bij Vida. Door wat wissels binnen het team, kan het wel eens zo zijn dat je tijdens de kraamvisites een keer een verloskundigen van het andere team ontmoet.