Versoepeling Corona maatregelen

Nu in het hele land de maatregelen rond het Coronavirus worden verruimd doen wij dat bij Verloskundigen Vida ook. En we zijn blij om dit met jullie te delen! De afgelopen weken hebben jullie het gemist om je partner mee te nemen naar bijvoorbeeld de echo en moesten de peuters ondergebracht worden als jullie op controle kwamen. We willen jullie nogmaals danken voor jullie begrip, meedenken en inzet!

Natuurlijk blijven wij ons met elkaar inzetten om de algemeen geldende maatregelen te houden en daar vragen we jullie inzet ook voor. Wij volgen de adviezen van onze verloskundige beroepsgroep (de KNOV) en het RIVM.

We schudden geen handen, we houden ons waar dat kan aan de 1,5 m afstand, we wassen onze handen en beperken het aantal mensen dat we zien waar dat kan. Natuurlijk blijf je bij klachten thuis, ook bij milde klachten van verkoudheid.

Voor onze verloskundige zorg betekent de verruiming van de maatregelen het volgende:

De zwangerschapscontroles

De zwangerschapscontroles die al gepland zijn blijven staan zoals ze gepland zijn. Vanaf 11 mei gaan we de nieuw te maken afspraken weer volgens ‘het oude’ schema hervatten. Mocht je de aankomende weken een telefonische intake gepland hebben staan en je vindt het fijn toch op de praktijk te komen, dan ben je van harte welkom! Bel dan de assistente om te vragen op welke locatie je de intake afspraak hebt en wij als verloskundigen weten dat je graag komt i.p.v. dat we jou bellen.

We geven er nog steeds de voorkeur aan dat je alleen op het spreekuur komt. Maar we begrijpen ten volle dat het fijn is om bij bepaalde afspraken wel je partner mee te nemen naar de controle. Maak zelf de inschatting wanneer je je partner mee wilt nemen naar de controles. We geven hierin geen richtlijnen, maar vragen jullie begrip om alsnog zoveel mogelijk alleen te komen om het aantal sociale contacten voor onze verloskundigen en echoscopistes te beperken. Als je partner meekomt is het nodig dat hij buiten wacht en door jou gebeld wordt als je door ons uit de wachtkamer gehaald wordt. Dit om te voorkomen dat de wachtkamer te vol raakt. Verder: partners, houd 1,5 meter afstand tot onze verloskundigen en echoscopistes.

Laat ook kinderen waar dat lukt zoveel mogelijk thuis. Is dit een keer niet haalbaar, dan vinden we het goed als je de kinderen een keer meeneemt. We begrijpen dat het soms echt lastig is om iets te organiseren.

De bevalling

Bij de bevalling is het vanaf nu weer mogelijk om naast je partner, één persoon extra mee te nemen bij een thuisbevalling of een poliklinische bevalling. Het is nog onduidelijk of dit in alle ziekenhuizen ook geaccepteerd wordt. Mochten we hier nieuws over hebben, dan hoor je dit op het spreekuur.

De kraamcontroles

We komen graag weer op thuisbezoek na de bevalling. We houden waar dat lukt 1,5 m afstand en wassen onze handen bij binnenkomst en voor vertrek. Bij het doen van medische controles dragen we handschoenen.

Pretecho-bureau vanaf 13 mei weer open!

Onze beroepsgroep heeft het maken van de niet medische echo’s ook weer vrijgegeven. Via onze website is het weer mogelijk om echo’s in te plannen. Zie voor meer informatie en de mogelijkheden onze website: https://verloskundigenvida.nl/pretechos/

Mochten jullie zelf liever een telefonische afspraak hebben en wij vinden dat medisch verantwoord, dan is dat natuurlijk prima en draagt dit bij aan jullie eigen en onze gezondheid! Vraag naar de mogelijkheden bij het inplannen van de afspraken.

We noemden het al eerder, we zien er naar uit om jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd samen tot een mooie ervaring te maken en hopen dat deze aanpassingen daar weer iets aan bijdragen!

 

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!