Tarieven van Anticonceptiemiddel

Wanneer je jonger bent dan 21 jaar, worden de kosten van anticonceptie, inclusief het plaatsen en/of verwijderen helemaal vergoed door je verzekering. Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, ontvang je wel een vergoeding. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie over een eventuele eigen bedrage en de hoogte van de vergoeding. Ben je niet verzekerd, dan betaal je de anticonceptie zelf.

 

OmschrijvingKosten
Mirena spiraal +/- € 148
Kyleena spiraal+/- € 150
Koper spiraal (T-safe)+/- € 69
Implanon+/- € 132

Aanschaf van beide spiralen kan bij de apotheek. Dit is aan te raden als je anticonceptie vergoed krijgt vanuit je aanvullende verzekering. Krijg je geen anticonceptie vergoed dan kan je de koperspiraal ook online bestellen. (https://www.t-safe.nl/koperspiraal-bestellen/) Je betaalt dan in ieder geval niet de bijkomende apothekerskosten. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je het spiraal bij de apotheek ophalen.

 

Tarieven van plaatsing/verwijdering en nacontrole

Plaatsing en verwijdering van de spiraal en/of de Implanon wordt door je basisverzekering vergoed. Ben je niet verzekerd, dan dien je deze kosten zelf te betalen. De kosten voor de plaatsing of verwijdering van je anticonceptie kun je bij je afspraak betalen (alleen pin). De controle-echo van de spiraal dien je ook zelf te betalen (alleen pin). Je kunt de factuur bij je verzekering indienen. Afhankelijk van je verzekering zal de factuur vergoedt worden.

 

OmschrijvingKosten
Plaatsing spiraal (incl. telefonische nacontrole)€ 61,10
Verwijderen spiraal en plaatsing in 1 consult € 65,00
Controle echo (6 weken na plaatsing)€ 35,00
Verwijderen spiraal € 61,10
Plaatsen Implanon€ 61,10