Tarieven van Anticonceptiemiddel

Wanneer je jonger bent dan 21 jaar, worden de kosten van anticonceptie, inclusief het plaatsen en/of verwijderen helemaal vergoed door je verzekering. Anticonceptie voor vrouwen vanaf 21 jaar worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, ontvang je wel een vergoeding. Let wel op, het kan zijn dat de kosten wel vanuit je eigen risico betaald moeten worden en je alsnog hiervoor een factuur van jou zorgverzekering ontvangt. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie over een eventuele eigen bedrage, de hoogte van de vergoeding en je eigen risicobijdrage. Ben je niet verzekerd, dan betaal je de anticonceptie zelf.

 

OmschrijvingKosten
Mirena spiraal € 147,47
Kyleena spiraal€ 147,47
Koper spiraal (T-safe)€ 70,96
Implanon€ 129,60

Aanschaf van zowel de spiralen als de Implanon gaat via ons, wij plaatsen de bestelling voor de door jou gekozen spiraal of Implanon via Anticonceptieportaal.nl. Jij ontvangt per email alleen nog een betaalverzoek middels iDeal, welke je binnen 3 dagen moet voldoen, zodat wij de spiraal op tijd ontvangen op onze praktijk.

 

Tarieven van plaatsing/verwijdering en nacontrole

Plaatsing en verwijdering van de spiraal en/of de Implanon wordt door je basisverzekering vergoed. Ben je niet verzekerd, dan dien je deze kosten zelf te betalen. De kosten voor de plaatsing of verwijdering van je anticonceptie kun je bij je afspraak betalen (alleen pin). De controle-echo van de spiraal dien je ook zelf te betalen (alleen pin). Je kunt de factuur bij je verzekering indienen. Afhankelijk van je verzekering zal de factuur vergoedt worden.

 

OmschrijvingKosten
Plaatsing spiraal (incl. telefonische nacontrole)€ 73,35
Verwijderen spiraal en plaatsing in 1 consult € 73,35
Controle echo (6 weken na plaatsing)€ 50,00
Verwijderen spiraal € 73,35
Plaatsen Implanon€ 73,35
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!