Coronamaatregelen 20-10-2020

Corona update 

Nu in het hele land het aantal besmettingen met het Coronavirus weer toeneemt, hebben we bij Verloskundigen Vida besloten om de maatregelen iets aan te scherpen en jullie hier via deze Corona nieuwsbrief (#3) over te informeren.

Als Vida verloskundigen, echoscopisten, assistentes en verpleegkundigen proberen we als team met een koel hoofd en warm hart werkzaam te blijven. De manier waarop we het liefst werken lukt nu niet altijd, maar veel van hoe we normaal zorg leveren blijft zoals het is en daar zijn we blij mee. We houden van ons werk en proberen jullie in deze tijden zo goed en passend als lukt te begeleiden in deze bijzondere periode in jullie leven.

We willen jullie opnieuw heel erg bedanken voor jullie inzet, begrip en naleving van de maatregelen, wij profiteren daar van mee! Jullie zijn krachtige en verantwoordelijke zwangere vrouwen en daar zijn we ontzettend dankbaar voor!

Natuurlijk proberen wij in het team en ook in ons privé-leven zoveel mogelijk te kijken hoe we de maatregelen kunnen houden om zelf niet besmet te raken en ook jullie niet te besmetten. Maar houd er rekening mee dat het de aankomende maanden kan voorkomen dat je een andere verloskundige treft dan je vaste verloskundigen die je kent uit jouw team. Omdat ook wij vast eens verkouden zullen worden en dan getest moeten worden zal er hier en daar werk door anderen moeten worden waargenomen. Gelukkig werken we bij Vida in een groot verloskundig team waar de neuzen dezelfde kant op staan en zijn we op goede sterkte om jullie deze herfst en winter te helpen.

We blijven ons met elkaar inzetten om ons aan de algemeen geldende maatregelen te houden en daar vragen we jullie inzet ook voor. Wij volgen de adviezen van onze verloskundige beroepsgroep (de KNOV) en het RIVM. We schudden geen handen, we houden ons waar dat kan aan de 1,5 m afstand, we wassen onze handen en beperken het aantal mensen dat we zien waar dat kan. Natuurlijk blijf je bij klachten thuis, ook bij milde klachten van verkoudheid.

De controles

– De intake afspraak en de nacontrole zullen telefonisch gedaan worden, graag je telefoon goed in de gaten houden wanneer je de telefonische afspraak gepland hebt staan. Je wordt gebeld door een anoniem telefoonnummer.

Partners mogen alleen mee komen bij de termijnecho (rond 11 weken) en de SEO (20 weken echo). Zij dienen tevens een mondkapje te dragen en uiteraard ook geen klachten te hebben.(GEEN kinderen of extra familieleden meenemen).

– Mocht jij of jouw partner verkoudheid-of griepklachten hebben, kom dan NIET naar de praktijk en bel de assistente voor overleg.

 Mondkapje

We willen jullie vragen om tijdens de zwangerschapscontroles op de praktijk een mondkapje te dragen. Als wij bij jullie thuis controles doen en <1,5 meter komen zullen wij een mondkapje dragen (m.u.v. de bevalling). Ook tijdens consulten of echo’s langer dan 15 minuten zullen wij een mondkapje dragen.

Let op:

  • Een mondkapje wordt gedragen over neus en mond
  • Een wegwerpmondkapje kan maximaal 3 uur gebruikt worden
  • Bevestig het mondkapje voor je de praktijk in komt op je gezicht en desinfecteer vervolgens bij binnenkomst de handen. Raak het kapje vervolgens niet meer aan.
  • Katoenen mondkapjes dienen dagelijks bij 60 C gewassen te worden

Wij zullen waar mogelijk de kamers zoveel mogelijk reinigen en ventileren tussen de zwangerschapscontroles door.

We snappen het als het soms teleurstellend en wat opgesloten voelt nu je zwanger bent. Verlof ziet er anders uit en ook de kraamweek is anders als er niet geknuffeld kan worden met familieleden.

We delen graag met jullie deze mooie foto. Een jongetje wat geboren werd bij Vida nu twee weken geleden. Dit is het moois waar jullie in deze tijd naar toe leven! En met elk babietje, elk nieuw leven wat geboren wordt, wordt ook weer hoop en nieuwe levenskracht geboren. En dat is precies wat in deze tijd nodig is.

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!