Update Coronamaatregelen

Toename aantal Corona-besmettingen
Nu in het hele land het aantal besmettingen met het Coronavirus weer toeneemt, hebben we bij Verloskundigen Vida besloten om de maatregelen weer aan te scherpen.

We blijven ons met elkaar inzetten om ons aan de algemeen geldende maatregelen te houden en daar vragen we jullie inzet ook voor. Wij volgen de adviezen van onze verloskundige beroepsgroep (de KNOV) en het RIVM. We schudden geen handen, we houden ons waar dat kan aan de 1,5 m afstand, we wassen onze handen en beperken het aantal mensen dat we zien waar dat kan. Natuurlijk blijf je bij klachten thuis, ook bij milde klachten van verkoudheid.

Vakantie

Als je op vakantie bent geweest naar een land waar ‘code oranje’ geldt, vragen we je om gedurende 10 dagen na thuiskomst niet naar je afspraak te komen. Bel dan onze assistente om de afspraak te verplaatsen.

Mocht je je zorgen maken over de zwangerschap, kun je met de dienstdoende afspreken om buiten het reguliere spreekuur gezien te worden. Dit om de kans op eventuele besmetting met anderen te verkleinen.

Laat het ons weten als je getest bent op Corona en/of klachten hebt die sterke aanwijzing geven voor besmetting. Dan kunnen we gepaste maatregelen treffen.

De zwangerschapscontroles

De zwangerschapscontroles die al gepland zijn blijven staan zoals ze gepland zijn.
We vragen jullie om zoveel mogelijk alleen naar de controle-afspraken te komen.

Dit om het aantal contacten per dag voor de verloskundigen te beperken. Immers, hoe meer mensen zij zien op een dag, hoe meer het risico op besmetting toeneemt.

Uitzonderingen kunnen gemaakt worden voor de intake-afspraak, de termijnecho, de 20-weken echo en de afspraak waarbij de bevalling wordt besproken.

Partners die meekomen naar de afspraak worden dringend verzocht 1,5 meter afstand te bewaren tot de verloskundige. En mochten er al meerdere mensen in de wachtkamer zijn, dan is het verzoek aan de partners om buiten te wachten totdat je vrouw/vriendin aan de beurt is.

Kinderen
We begrijpen dat het soms lastig is om te organiseren, maar probeer echt zonder kinderen naar de afspraken te komen. Is dit een keer niet haalbaar, dan vinden we het goed als je de kinderen een keer meeneemt. We vragen wel om kleine kinderen op schoot te houden tijdens de controle/echo.

Handen wassen

We vragen iedereen die het gezondheidscentrum binnenkomt de handen te wassen of te ontsmetten, alvorens de spreekkamer binnen te gaan.

Wachtkamer

Indien de wachtkamer te vol raakt vragen we partners en/of kinderen buiten te wachten totdat de zwangere aan de beurt is voor de controle.

Pretecho

We vragen ook bij de pretecho om maximaal 1 persoon + 1 kind onder de 10 jaar mee naar de (pret)echo nemen..Kinderen onder 10 jaar moeten stil kunnen blijven zitten en indien nodig bij iemand op schoot.

De bevalling
Bij de poliklinische bevalling is het alleen in het AMC, OLVG Oost en West mogelijk om naast je partner, één persoon extra mee te nemen. Bij een thuisbevalling mag je er zelf voor kiezen wie je er bij hebt. Echter, wel met inachtneming van de 1,5 meter regel.

De kraamcontroles
We komen graag op huisbezoek na de bevalling. We houden waar dat lukt 1,5 meter afstand en wassen onze handen bij binnenkomst en voor vertrek.

Mochten jullie zelf liever een telefonische afspraak hebben en wij vinden dat medisch verantwoord, dan is dat natuurlijk prima en draagt dit bij aan jullie eigen en onze gezondheid! Vraag naar de mogelijkheden bij het inplannen van de afspraken.

We zien er naar uit om jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd samen tot een mooie ervaring te maken!

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!