Deelnemers gezocht

In 2019 startte de GGD Amsterdam een nieuw onderzoek onder 500 gezinnen in Amsterdam genaamd AIMS. AIMS staat voor Amsterdam Infant Microbiome Study. Met dit onderzoek bestuderen zij  hoe micro-organismen zoals bacteriën en virussen zich in èn op het lichaam ontwikkelen bij het jonge kind. De samenstelling van micro-organismen heet het microbioom.

Daarnaast willen zij graag onderzoeken welke invloed het microbioom heeft op het ontstaan van welvaartsziekten zoals diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en mondgezondheidsproblemen.

Ontdek het met AIMS
Samen met Amsterdamse gezinnen willen zij ervoor zorgen dat de gezondheid van Amsterdamse kinderen, vanaf de start, nog beter in kaart wordt gebracht. Zo kan de zorg nog beter worden gemaakt: Amsterdammertjes van nu helpen Amsterdammertjes van later. Zodra er concrete onderzoeksresultaten zijn, kunt u die terugvinden op deze website.

Het AIMS onderzoek is een primeur!
AIMS is het eerste onderzoek ter wereld dat de ontwikkeling van het microbioom van zo’n grote groep jonge kinderen, gedurende 3 jaar, in kaart brengt. Voor dit onderzoek zijn ze op zoek naar maar liefst 500 AIMS-kinderen en hun gezinnen voor dit onderzoek. Het hele gezin kan aan AIMS deelnemen! Met behulp van de verschillende gezinsleden willen zij ook onderzoeken wat de invloed van gezinsleden is op de ontwikkeling van het microbioom van het jongste kind.

Ga naar www.aimsonderzoek.nl voor meer informatie.

Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!