verloskundigen echopraktijk vida prenataal onderzoek
 Kan een 3/4 D echo de gezondheid van mijn kindje beter voorspellen dan een 2D echo?
 • Een 3/4D echo  laat alleen de buitenkant van je kindje zien. Daardoor kun je GEEN informatie verkrijgen over de gezondheid van het kindje. We combineren een 3/4D echo altijd met 2D zwart-wit beelden. We proberen je alles van het kindje te laten zien, dus niet alleen de buitenkant.
– Wat is de beste periode om een pretecho te laten maken?
 • Voor een geslachtsbepaling is de beste periode vanaf 15 weken. Voor een 3/4 D  echo is de mooiste periode tussen de 24e en 30e week van de zwangerschap. Kindjes zijn iets verder in hun ontwikkeling waardoor ze mooier 3/4D beeld geven. Dit is wel afhankelijk van de beeldvorming en de ligging van de baby.
 – Garandeert Echopraktijk Vida mooie echobeelden van mijn kind?
 • We zullen altijd proberen je kindje zo mooi en duidelijk mogelijk in beeld te brengen. Er zijn echter een aantal factoren waar wij geen invloed op hebben, die invloed hebben op de kwaliteit van de beelden. Dit is de localisatie van de placenta, de dikte van de buikwand van de moeder, de hoeveelheid vruchtwater, de ligging en de grootte van het kind, de beweeglijkheid het kind.
 – Vanaf wanneer kan ik het geslacht van mijn kindje zien?
 • Vanaf 15 weken kunnen het geslacht zien van het kind. Zorg dat je een volle blaas hebt. Dit kan helpen om het geslacht iets beter in beeld te krijgen.  
– Mag ik andere mensen meenemen tijdens mijn pretecho?
 • Familie en vrienden zijn natuurlijk welkom. Het is een bijzonder moment dat gedeeld mag worden. 
– Wat zijn de betaalopties bij Echopraktijk Vida?
 • Als je online een afspraak maakt, heb je de mogelijkheid om je afspraak te bevestigen en te betalen. Je krijgt dan automatische een factuur gemaild. Mocht je liever op de praktijk willen betalen, kan dat momenteel niet. Bij  uitzondering kun je per pin afrekenen. We accepteren geen contant geld.
– Ik ben zwanger van een tweeling, wat is de mooiste periode om een pret echo te laten maken?
 • De beste periode om een 3/4D echo te doen bij een tweelingzwangerschap is tussen de 16 en de 24 weken. De kindjes passen dan nog in hetzelfde echobeeld. 
– Kan ik een medische echo combineren met een pretecho?
 • Een medische echo kan helaas niet gecombineerd worden met een pretecho. Medische echo’s worden bij Vida verricht op andere dagen, hiervoor kun je niet via de site een afspraak maken. De medische echo’s worden door de assistentes en de verloskundigen tijdens de reguliere spreekuren ingepland. 
– Wat gebeurt wanneer de echoscopiste een onverwachte bevinding ziet bij mijn kind?
 • Mocht de echoscopiste toch iets zien bij je kindje wat ze niet helemaal vertrouwt, dan zal ze je dit vertellen en je verloskundige op de hoogte stellen. Degene die verantwoordelijk is voor je zwangerschap wordt dus ALTIJD ingelicht zodat ze actie kan ondernemen. 

 

– Wie is aansprakelijk bij een onverwachte bevinding?
 •  Bij  Echopraktijk VIDA worden echo’s gemaakt zonder medische indicatie.  Echopraktijk Vida is daarom niet aansprakelijk voor eventueel achteraf aangetoonde geboortedefecten, afwijkingen, pathologie of anderszins medische gevolgen c.q. complicaties en hieruit voortvloeiende kosten. Ook indien een diagnose had behoren te worden gesteld wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.
– Kan ik een cadeaubon regelen?
 • Je kunt een dierbare verrassen met een cadeaubon van Echopraktijk Vida.Binnenkort kun je ook de cadeaubon via de site aanvragen en betalen. Je kunt zelf de cadeaubon uitprinten en cadeau geven.
– Ik heb het gezicht van mijn kindje niet zo goed kunnen zien omdat hij of zij er niet goed voor lag. Wat nu?
 • We doen ons uiterste best om je kindje zo goed mogelijk in beeld te brengen. Soms is dat maar deels mogelijk. Er zijn echter een aantal factoren die we niet kunnen veranderen, die veel invloed hebben op de kwaliteit van de echobeelden. Dit zijn de ligging van het kind, de hoeveelheid vruchtwater, je zwangerschapsduur, de beweeglijkheid van de baby, de ligging van de placenta en je eigen lichaamsbouw. Mocht het helemaal niet lukken om het gezichtje van je kindje in beeld te brengen (beoordeeld door de echoscopiste), dan mag je kosteloos terugkomen. Let wel op dat een armpje of een beentje bij het gezicht is echter geen belemmering is om leuke foto’s te kunnen maken! Een kosteloze herhaalecho duurt 15 minuten. Wat betreft het geslacht. Wanneer het kindje vanwege  de ligging niet laat zien wat het is, kan de echoscopie in overleg met jullie beslissen om nog even in de wachtkamer plaats te nemen of een paar dagen erna terug te komen voor een herhalingsecho.
– Ik heb een afspraak online gemaakt maar geen bevestigingsmail ontvangen. Klopt dat?
 • Als je een afspraak via de site hebt gemaakt, wordt er binnen enkele minuten een bevestigingsmail naar je gestuurd. Je ontvangt drie mails: het ontvangsbewijs van je betaling, de bevestigingsmail, en de avond voor je afspraak een herinneringsmail. Mocht je geen mails ontvangen na het afronden van je betaling, kijk dan even in je spambox. Soms kunnen deze mails gezien worden als spam. Mocht je dan toch geen mails van Vida zien, neem dan contact met ons op per mail.
– Zit er geluid bji de opnames op het USB-stick?
 • Tijdens de 3/4D echo worden er beelden van het kind opgenomen op een USB-stick. Het is nu ook mogelijk om geluid op te nemen. Leuk om thuis de gesprekken en uitleg nog terug te horen op de film. .
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!
Let op: Ook bij Vida wordt jouw verloskundigenzorg 100% vergoed door alle zorgverzekeraars!